Over mij

Mijn naam is Fleur Prinsen (1961). Na jarenlang in Zeeland gewerkt te hebben bij de GGZ als systeemtherapeut in een instelling voor kind- en jeugdpsychiatrie, heb ik vanaf september 2012 gewerkt als systeemtherapeut bij Triversum, GGZ kinder- en jeugdkliniek te Alkmaar. Sinds mei 2014 heb ik mijn baan opgezegd en besloten om mij geheel te wijden aan het werken in mijn eigen praktijk voor en systeemtherapie. Deze praktijk is een eenmansbedrijf en is gevestigd aan huis te Hoofddorp. Ik werk graag samen met de praktijkondersteuners van de huisartsen en met collega's die net als ik een vrijgevestigde eigen praktijk hebben. Ik woon samen met mijn man Aarnoud en wij hebben 3 volwassen uitwonende kinderen.   

Ik committeer me aan een samenleving die veilig is voor iedereen ongeacht gender, kleur, seksuele geaardheid.

De aangepaste regenboogvlag, die nu in Philadelphia aan het stadhuis hangt.  Beeld Philadelphia City Council

 

Visie van werken

Ik werk vanuit de oplossingsgerichte manier van werken die ervan uitgaat dat ieder gezin, iedere relatie veel sterke en gezonde krachten bezit. Door omstandigheden die vaak te maken hebben met moeilijke gezinssituaties, moeilijke faseovergang vanwege verlies van werk, of ingewikkelde faseovergang van het gezin van de jonge kinderen naar de kinderen in de puberleeftijd, is het soms lastig om de gezonde krachten te zien en in te zetten. Door de gezonde kanten in de relaties weer naar boven te halen, blijkt dat mensen weer in staat zijn om weer meer te leren genieten van elkaar waardoor het lukt om elkaar weer te gaan steunen in plaats van elkaar steeds in het negatieve te bekrachtigen.

Daarnaast vind ik het belangrijk om de relatie in de brede context van familieachtergrond, het netwerk en de vrienden te bekijken. Niet alleen word je gevormd door je gezin van herkomst en de ervaringen die je toen opdeed, het is steeds het belangrijkste voorbeeld dat je hebt meegekregen en van waaruit je nog steeds handelt. Wanneer je je bewust wordt van de oude patronen en de mogelijk niet meer functionerende oude oplossingen, komt er ruimte om nieuwe manieren te vinden om op een constructievere manier met elkaar om te gaan.

Opleiding

Na een master in de theologie bleek dat ik niet meer paste in de kerkstructuren en ben ik mij gaan omscholen in de reguliere hulpverlening. Na een opleiding maatschappelijk werk en de postdoctorale opleiding tot relatie- en systeemtherapeut, ben ik sinds 8 jaar geregistreerd lid bij de NVRG (Nederlandse Vereniging voor Relatie- en Gezinstherapie). Dit is een gespecialiseerde vorm van psychotherapie. Lidmaatschapsnummer: NVRG-11838.

Daarnaast ben ik aangesloten bij de NVPA (Nederlands Verbond voor Psychologen, Psychotherapeuten en Agogen). Lidmaatschapsnummer: 102503.

Aangesloten bij het TCZ (Tuchtrecht Complementaire Zorg) en geregistreerd bij het RBCZ (Register Beroepsbeoefenaren Complementaire Zorg) licentie nummer 204892R.

Opleiding EFT (Emotionally Focused Therapy), Basistraining gevolgd, Gevorderde status bereikt en nu Gecertificeerd lid. 

Supervisie gevolgd om mij verder te specialiseren in de EFT-methodiek sinds september 2014 tot heden. 

Deelname aan 2 intervisiegroepen om vakkennis op gebied van de relatie- en systeemtherapie op peil te houden.  

Werkervaring

Voor een overzicht van mijn werkervaring verwijs ik naar mijn linkedin pagina.